تکنولوژی رو به رشد BCI و کاربردهای آن در توانبخشی

ایده ی کنترل دستگاه ها و ابزارها فقط با فکر کردن در مورد آنچه می خواهید انجام دهید، از دیرباز یکی از رویاهای داستان های علمی تخیلی زندگی بشر بوده است .

در دو دهه ی اول قرن بیست و یکم پیشرفت چشمگیری در فناوری رابط مغز و کامپیوتر(BCI) برای ثبت و ترجمه ی امواج مغزی به سیگنال های کنترل اتفاق افتاده است که راه های جدیدی برای ارزیابی و تشخیص شرایط پزشکی بعد از آسیب دیدگی مغزی و توانبخشی افراد آسیب دیده ارائه می دهد.

در حال حاضر تکنولوژی BCI در توانبخشی سکته ی مغزی و برای کمک به برقراری ارتباط افرادی با طیف وسیعی از اختلالات جسمی و حرکتی مورد استفاده قرار می گیرد‌ .

شرکت NeuroCONCISE در حال تجاری سازی یک سیستم پوشیدنی و غیر تهاجمی است که توسط هوش مصنوعی کار می کند و به افراد این امکان را می دهد که با کامپیوتر ها بدون حرکت و تنها با استفاده از فکر کردن ارتباط و تعامل داشته باشند. این فن آوری با محوریت یک رابط مغز و کامپیوتر ساخته شده است که تغییرات مرتبط با تصور حرکت یا ادراک یک محرک را به دستوراتی تبدیل می کند که به کاربر اجازه می دهد بدون داشتن حرکت دستگاه های دیگر را کنترل کنند.

این شرکت همچنین یک بازی ویدئویی راه اندازی کرده است که به افراد کمک می کند عملکرد کنترل دست را پس از سکته ی مغزی بازیابی کنند.همچنین این بازی می تواند با درگیر کردن فرآیند های حرکتی تمرینات شناختی را هم به کاربر ارائه دهد.

دیمین کویل، مدیرعامل شرکت NeuroCONCISE می گوید : “هدف ما در آینده ایجاد همکاری های بیشتر با شرکت هایی است که در فضای نوروتکنولوژی فعالیت می کنند. در حال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیون نفر به دلیل ناتوانی جسمی در برقراری ارتباط و تعامل با محیط اطراف مشکل دارند. ماموریت ما استفاده از نوروتکنولوژی در جهت رفع این محدودیت ها برای افراد است.”

با توجه به گزارش سازمان جهانی سکته مغزی (WSO) هر ساله ١٥ میلیون نفر در سراسر جهان دچار سکته مغزی می شوند که از بین این افراد ٥ میلیون نفر از آنها دچار ناتوانی هایی حرکتی و کارکردهای عصبی و شناختی می گردند. در این بین نوروتکنولوژی ها می توانند فرآیند توانبخشی برای این افراد را تسهیل کرده و به آن سرعت ببخشند و حتی در مواردی از مرگ و میر ناشی از سکته مغزی جلوگیری کنند.

در حال حاضر به کمک تکنولوژی واقعیت مجازی (VR) ، واسط های مغز و رایانه (BCI)، اپلیکیشن های توانبخشی شناختی، ابزارهای جبرانی برای آسیب دیدگی های بینایی و شنیداری می توان به افرادی که دچار سکته مغزی شده اند کمک کرد.بنابر پیشبینی های انجام شده بازار اپلیکیشن های شناختی و دستگاه ها و ابزارهای توانبخشی در 5 سال آینده به 50 میلیارد دلار خواهد رسید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    Top