چالش توسعه فناوری، محصولات و خدمات شناختی ویژه کودکان با اختلالات عصب رشدی (در حال داوری اولیه طرح های ثبت شده)

اختلالات عصب رشدی، اختلالاتی هستند که عملکرد سیستم عصبی و شناختی را در دوران رشد مختل کرده و می‌توانند در طول زندگی ادامه داشته باشند. این اختلالات شامل اختلال نقص توجه/ بیش‌فعالی (‏ADHD)‏، اختلال طیف اتیسم، اختلال یادگیری، ناتوانی های ذهنی، اختلالات ارتباطی و رفتاری و اختلالات در پردازش های بینایی و شنوایی می باشد. کودکان مبتلا به اختلالات عصب رشدی اغلب مشکلاتی در زمینه زبان، مهارت‌های حرکتی، رفتاری، توجه، حافظه، یادگیری و سایر کارکردهای شناختی را تجربه می کنند. فرآیند مداخله در این اختلالات اغلب شامل ترکیبی از درمان‌های دارویی، برنامه‌های توانبخشی جامع شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی، توانبخشی شناختی و برنامه های مبتنی بر خانواده و جامعه می باشد.
 
در قرن بيست و يكم، اهميت توانمندسازي شناختي به حدي است كه در كشورهاي توسعه يافته حجم بزرگي از بازار ارائه خدمات بهداشتي و درماني را به خود اختصاص داده است و از آن تنها به‌عنوان یک روش مکمل در کنار سایر مداخلات توان‌بخشی یاد نمی‌شود، بلکه به‌عنوان یک روش مداخله‌ای پایه در کنار دیگر روش‌ها در نظر گرفته می‌شود.
 
توانبخشی شناختی بخشی از علوم شناختی که به مداخله و تقویت توانایی های شناختی می پردازد؛ توانبخشی شناختی، از مجموعه برنامه های هدفمندی تشکیل شده که با هدف ترمیم یا ارتقای کارکردهای شناختی مورد استفاده قرار می گیرد و با کمک گرفتن از فناوری‌های کمکی و طراحی تمرینات تخصصی بر مبنای شبکه‌های عصبی درگیر در فرآیندهای شناختی مختلف نظیر توجه، حافظه و ادراک، توانسته با اندازه‌گیری‌های دقیق از عملکرد افراد و محاسبه زمان‌های دقیق عکس‌العمل، در جهت بهبود شبکه‌های پایه‌ای مغز برای انجام عملکردهای سطح بالا، قدم‌های مهمی را بردارد.
 
ستاد توسعه‌ی علوم و فناوری های شناختی در راستای مأموریت خود به دنبال پایش و ارتقاء قابلیت های شناختی همه افراد جامعه علی الخصوص افراد دارای اختلالات شناختی می باشد. در این راستا ستاد با توجه به پروژه های بین المللی تعریف شده در این حوزه اقدام به انتخاب مهمترین و موثرترین کارکردهای شناختی شامل زبان، حافظه، توجه، استدلال و حل مسئله، پردازش اطلاعات و هیجانات در افراد دارای اختلالات عصب رشدی کرده است. در واقع این چالش به دنبال توسعه و ساخت فناوری های ارتقاء و توانبخشی شناختی با تأکید بر کارکردهای شناختی فوق می باشد.
 
 
 

محورهای چالش

محورها چالش:

توسعه بازی های دیجیتال و قلم کاغذی در حوزه ارتقا و توانبخشی شناختی کودکان

توسعه و بومی سازی بسته های ارتقا و توانبخشی شناختی ویژه گروه سنی کودک

توسعه اپلیکیشن های آموزشی با رویکرد شناختی ویژه کودکان

توسعه و بومی سازی ابزارهای ارتقا و توانبخشی شناختی کودکان

معیارهای ورود تیم‌ها به چالش

  • میان رشته ای بودن و حضور حداقل یک فرد متخصص از حوزه ی علوم شناختی و فنی در تیم
  • ارائه ی کامل پروپوزال منطبق با فرمت ارائه شده
  • ارائه ی مستندات علمی اولیه برای اثر بخشی ایده‌ی ارائه شده بر توانمندی های شناختی
  • مزیت ایده‌ی ارائه شده نسبت به نمونه‌ی خارجی

مراحل چالش

مراحل چالش:

پیش رویداد

داوری پروپوزال ها

اعلام تیم های برگزیده

شروع دوره ی پیش شتابدهی

جوایز

جوایز:

بیش از 340 میلیون تومان جایزه ی نقدی و سوبسید فروش از سوی ستاد توسعه ی علوم و فناوری های شناختی به برندگان چالش اختصاص می یابد.

حمایت از 5 تیم برگزیده شامل جوایز نقدی:

o      تیم اول مبلغ 150 میلیون ریال، تیم دوم 120 میلیون ریال ، سوم 100 میلیون ریال، تیم چهارم و پنجم هر کدام 50 میلیون ریال

o      اختصاص سوبسید  فروش تا سقف 60 میلیون تومان به هر تیم (جمعا تا سقف 300 میلیون تومان) در بازه یکساله از زمان اعلام نتایج به ازای

§         % 80  قیمت فروش  برای تیم اول،

§        60%  قیمت فروش برای تیم دوم و سوم،

§        40% قیمت فروش برای تیم های چهارم و پنجم

 میزان فروش برای بازی های فیزیکی یا قلم کاغذی بر مبنای فروش قطعی و  برای بازی­های دیجیتال،  دانلود و نصب بازی از طریق درگاه های رایج تعیین می­ گردد.

مهلت ارسال طرح پایان یافته است

برای ارسال پروپوزال ابتدا فایل قالب پروپوزال را از آدرس زیر دانلود کنید و پس از تکمیل، آن را به PDF تبدیل و از طریق فرم زیر ثبت نمایید.

در حال بارگیری

** لطفاً توجه بفرمایید فایل آپلودی شما باید دارای حداکثر ۲ مگابایت حجم و فقط در فرمت های PDF ویا docx باشد **

Top